seppok

Märät villasukat

  • Sepon keittiö
    Sepon keittiö

Kuukausi on mennyt siitä kun 3.12 villasukat lipsahti puuronkeitossa märäksi.  Sinällään puuronkeittoon ilmaantuva häiriö; olipahan se mitä tahansa, on minulle vakava juttu. Puuron valmistamisesta noin 35 vuoden aikana on muodostunut minulle riitti, jossa kaikki on aina pelissä. Nyt tuli todella vakava häiriö kun jokaisella askelluksella laminaattien rakosista tirskahteli vettä. Astianpesukonehan se paljastui syylliseksi tähän karmeaan tihutyöhön, joka lienee jatkunut kuukausikaupalla. Heti viikonlopun jälkeen tuli kolme itäsuomalaista viisasta miestä ja sulkivat keittiön. Sentään jääkaappi, mikro ja kahvinkeitin siirrettiin olohuoneeseen. Aukaistulle laattialle puolenkymmentä lämmitintä ja äänekäs höhötin, jolla kuumaa ilmaa on siirretty ulos. Nyt on enää yksi lämmitin paikallaan, mutta höhöttimen ääni on estänyt lähes kokonaan sekä oman musiikin tuotannon, että kuuntelun. Mutta onpa tämä ollut kuitenkin opettavaista aikaa. On voinut telläytyä evakkoon koko joulun ajaksi lapsien luokse, käydä lukuisissa joulukonserteissa, häiritä tuttavia ja työreissut ovat olleet erityisen mieluisia. Sitten vielä paripäiväinen uuden vuoden karkelo lomakeskuksessa ja vanhojen ystävien tapaaminen. Ensi viikolla ne kolme itäsuomalaista viisasta miestä tulevat ja siihen se loppuu tämä ilonpito. Vievät höhöttimen, laittavat uudet pinnat, kantelevat koneet ja kaapit paikalleen. Paluu arkeen ja puuronkeittoon on vääjäämättömästi edessä. Toivottavasti jättäisivät edes Loppiaisen taakse ne remonttiaskareet. Pääsisi vielä irrottelemaan ja evakkoon. Kävin nappasemassa oikein kuvan, miltä keittiö näyttää.  Heippa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Normihommaa tein tuota työtä lähes 40 vuotta, eli ihmisten auttamista vesivahingossa ym. kaikessa lattianpäällystyksessä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Siis alunperin olikin neljä itäsuomalaista viisasta miestä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Niin vielä syyllisestä. Vaikka koneen alla oli asiallinen tulva-allas siitä ei ollut apua, koska poistoletkuun oli ilmeisesti materiaalin heikkenemisen (vian) vuoksi ilmaantunut reikä noin 30 cm korkeudelle. Ja suoraan seinään päin. Aina tyhjnettäessä pieni terävä suihku, joka oli löytänyt reitin apukeittiön kaakeleitten alle ja sitten keittiön puolelle. Elektroniset vahdit koneen lisäksi menevät hankintaan. Nykyisin on kyllä erityisesti Aasian suunnasta tulevissa kumi-ja muovimateriaaleissa laatuongelmia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vedellä on notkeat sivut, joten se löytää tiensä lähes joka paikkaan.

Toisen vahinko on toisen leipä, eli neljä viisasta miestä saavat palkkansa sinun ahdingosta. Ja valtio korjaa siitä verot ja muut lisukkeet vielä extrana.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Vesi on täyttänyt ihmisenkin niin, ettei sitä oikein huomaa. Mutta kyllä villasukat ovat hyvä anturi. Ja käyhän ne melkein joka paikkaan niinkuin vanhanajan Illodin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Olipa hauska ploki ja asia ei niin hauska, muttako ellää saa kaikkea sattuu ja sen sie tiät ja ossaat kääntää parhhain päin ihan live-elämässäki ja jopa täälä virtuaalimaailmoissa. Kiitos siis sulle, vesivanhinkoa en kuitenkhaan kiitä, vaikka työllistävä vaikutus on selkeä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kyllähän tämän luokan vesivahinko on pikkujuttu ja ainakin minulle luonut heti uusia mahdollisuuksia lähteä taivastelemaan maailmaa. Ja kuten sanomani ytimen ymmärsitkin; jokaisessa konfliktissa piilee onnenkantamoinen. Se on sitten itsestä kiinni, ottaako siitä ilmassa leijuvasta onnenkantamoisesta kopin.

Tämän blogin suosituimmat